Niacinamide hatása - rendkívül hatékony hidratáló összetevő

Niacinamide hatása

 A bőr hidratálása a szép és egészséges bőr alapja. A bőrtípusok különbözőek - lehet száraz, dehidratált, normál, zsíros, vegyes.

Egy dolog azonban minden bőrtípusban közös - az alapos bőrhidratálás nagyon fontos, és az egészséges bőr alapja. Ha érdeklik a bőrről szóló cikkek az olyan hatóanyagokról, mint a retinol, kattintson ide.

Hogyan hidratáljuk a bőrt a leghatékonyabban?

Fontos a bőr külső és belső hidratálása.

 

Mit tehetsz a bőrödért az életmódoddal kapcsolatban?

  • Győződjön meg róla, hogy naponta legalább 2 liter vizet Így belülről hidratálhatod a tested és a bőröd.
  • Minimalizálja az alkoholfogyasztást - az alkohol dehidratálja a szervezetet és a bőrt is.
  • Ne dohányozzon - a dohányzás szintén káros a bőr egészségére, kiszárítja a bőrt, a ráncok sokkal mélyebbnek tűnnek a dohányosoknál.
  • Kövesse az egészséges étrendet - a tejtermékek, az édességek vagy az egészségtelen zsírokban gazdag ételek pattanásokat okozhatnak a bőrön. Célszerű figyelemmel kísérni a bőr reakcióját az ételekre, és ennek megfelelően módosítani az étrendet.

Ne felejtse el az egész testét hidratálni - testápolóval, olajokkal, testvajjal és így tovább. Válasszon ízlésének megfelelő terméket, attól függően, hogy milyen állagot kedvel.

Ha az arcbőrről van szó - a tökéletes termékek megtalálása kihívást jelenthet. Éppen ezért tippeket gyűjtöttünk össze önnek, hogyan tudja kialakítani a bőrtípusának megfelelő bőrápolási rutint.

Univerzális termék a hidratáláshoz - niacinamide hatása

A niacinamid, más néven B3-vitamin egy vízben oldódó vitamin, amely számos előnyös hatással van a bőrre. A bőrápoló termékek népszerű összetevője, mivel képes javítani a bőr textúráját, csökkenteni a gyulladást és kiegyenlíteni a bőr tónusát.

A niacinamid fő előnyei

  • Erősíti a bőr barrier funkcióját és hidratálja azt
  • Enyhíti a gyulladást és a pattanásokat
  • Csökkenti a hiperpigmentáció megjelenését

A niacinamid egyik fő előnye, hogy képes erősíteni a bőr barrier funkcióját. Ez segít megelőzni a nedvességvesztést, amely szárazsághoz és irritációhoz vezethet. A bőr barrierjének erősítésével a niacinamid segít a bőr hidratáltságának és egészséges kinézetének megőrzésében.

A niacinamid másik előnye, hogy képes enyhíteni a gyulladást. Ez különösen előnyös a pattanásokra hajlamos vagy érzékeny bőrűek számára. A niacinamid a bőr kollagéntermelésének serkentésével segíthet a finom vonalak és ráncok megjelenésének csökkentésében is.

A niacinamid szérum bizonyítottan hatékonyan csökkenti a hiperpigmentáció és a sötét foltok megjelenését a bőrön. Úgy működik, hogy megakadályozza a pigment átvitelét a bőrsejtekbe, ami segíthet kiegyenlíteni a bőrtónust és csökkenteni a színes foltok megjelenését.

Összességében a niacinamid egy sokoldalú hatóanyag, amely számos előnnyel jár a bőr számára. Képessége, hogy erősíti a bőrgátat, csökkenti a gyulladást és kiegyenlíti a bőr tónusát, kiváló kiegészítője bármely bőrápolási rutinnak.

niacinamid

Hogyan állítod össze a tökéletes rutint a hidratált és egészséges bőrért?

Tisztítás és tonizálás

A tisztítás legyen a bőrápolási rutin alapja - csak egy arclemosó reggelente, vagy langyos víz, ha szárazabb a bőre. Este azonban ajánlott a kétlépéses tisztítás:

  1. Első lépésben válasszon olajos arclemosót - tökéletesen eltávolítja a sminket, vagy ha nem is sminkel, egy olajos arclemosó minden szennyeződést eltávolít a bőrről.
  2. A második lépésben válasszon egy géles vagy krémes állagú arclemosót, és tisztítsa meg a bőrt a maradék olajtól és az utolsó szennyeződésektől.

Ezt követi a tonik használata. A tonik szerepe a bőr megfelelő pH-értékének beállítása az arcmosás után. Ha száraz a bőre, javasoljuk, hogy hidratáló tonikot válasszon. Ha kombinált vagy zsíros, pattanásokra hajlamos bőre van: egy mattító tonik lesz a megfelelő választás az Ön számára.

Szérumok és aktív hatóanyagok

A tonik után különböző szérumokat viszünk fel a bőrre. A bőrtípusnak megfelelően először az erősebb szérumokat alkalmazzuk.

  • Retinol: a retinolt heti 1-3 alkalommal ajánlott használni, fő szerepe a bőr megújítása, a ráncok megjelenésének csökkentése és az új ráncok megjelenésének megelőzése. 25 év felett minden nő fürdőszobájában ajánlott termék.
  • Akne Stop: A szérum fő természetes összetevői a teafaolaj és az Aloe Vera kivonat, amelyek antibakteriális és nyugtató hatásúak. Ez a szérum ideális a zsíros és pattanásokra hajlamos bőrűek számára.
  • C-vitamin: A C-vitamin jótékony hatással van a bőrön lévő sötét foltok és foltok csökkentésére, valamint elősegíti a kollagénszintézist. Minden bőrtípusra alkalmas.
  • Hialuronsav: a bőr hidratálását és regenerálódását biztosító univerzális anyag. Könnyű szérum, amely száraz és zsíros bőrre egyaránt alkalmas.

 

 

 

Hidratálás

A rutin utolsó lépése a hidratáló krém használata. Nagyon egyéni, hogy kinek melyik hidratáló krém válik be.

Reggelente általában jobb, ha egy könnyebb, vizes bázisú krémet választ, ha normál vagy zsírosabb bőre van. Gyorsabban beszívódik, és így máris  indulhat a nap. Ha azonban száraz a bőre, nyugodtan válasszon reggelre is zsírosabb, vastagabb krémet.

Este, egy egész napos nap után tanácsos megfelelően hidratálni a bőrt éjszaka. Válasszon sűrűbb, táplálóbb krémet, mivel a bőrnek az éjszaka folyamán van ideje felszívódni.

Extra tipp az Ön számára: a szemkörnyéket ajánlatos szemránckrémmel hidratálni. A szemkörnyék bőre nagyon érzékeny és könnyen kiszárad, ezért a ráncok megelőzése érdekében célszerű hidratálni.

Van egy három krémből álló csomagunk az Ön számára: szem, nappali és éjszakai krémet tartalmaz - Opuntica Trio néven. Mindegyik krém alapja a tüskés fügekaktusz, amely hidratáló tulajdonságairól ismert.