A máj méregtelenítése - miért fontos?

A máj méregtelenítése

 A méregtelenítés szó, vagy a máj méregtelenítése kifejezés manapság nagyon népszerűvé vált. Azért, hogy a lehető legjobban vigyázzunk magunkra, hogy a legjobban nézzünk ki - ez egy gyakori marketingfogás a nagyvállalatok részéről.

Mi a méregtelenítés?

Méregtelenítésnek nevezzük azt a folyamatot, amikor a szervezet megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól. Ez azonban a szervezet alapvető funkciója, és ennek eléréséhez nem feltétlenül van szükség különböző taktikákra és folyamatokra. A szervezet rendelkezik a kiválasztási folyamatok elvégzéséhez szükséges szervekkel.

Ha volt olyan időszak, amikor nem figyelt oda a megfelelő folyadékbevitelre vagy az egészséges táplálkozásra, akkor célszerű segíteni a kiválasztási folyamatokat. Hogy hogyan teheti ezt meg, az alábbiakban olvasható.

Miért fontos a méregtelenítés?

Fontos megjegyezni, hogy mivel milyen toxinok halmozódnak fel az emberi szervezetben. A toxinoknak öt fő forrása van:

  • Élelmiszer
  • Víz
  • Környezetvédelem
  • Kozmetikai és háztartási termékek
  • Érzelmek és negatív gondolatok

A mai világban lehetetlen elkerülni a méreganyagokat. Mindenütt jelen vannak, ezért célszerű hangsúlyt fektetni a szervezet méregtelenítő funkcióinak támogatására.

Ha a méregtelenítési folyamatok megfelelően működnek, megelőzhetjük a különböző egészségügyi problémákat, mint például az álmatlanság, fejfájás, emésztési zavarok, krónikus fáradtság és így tovább. A méregtelenítés magasabb energiaszintet, jobban működő immunrendszert és jobb alvást is eredményez.

Mik a méregtelenítés funkciói?

A méregtelenítésnek számos funkciója és előnye van az emberi szervezet számára.

  • Az egészség biztosítása - ahogy fentebb említettük, ha a méregtelenítési folyamatok megfelelően működnek, számos súlyos krónikus betegség, például migrén, emésztési problémák, allergia, krónikus fáradtság és még sok más megelőzhető.
  • Súlycsökkentés - A súlycsökkentés nem az elsődleges előny és funkció, de mivel a méregtelenítő diéta egészséges, alacsony kalóriatartalmú ételekből áll, automatikusan súlycsökkentést okoz.
  • Növeli a gyümölcs- és zöldségfogyasztást - a legtöbb ember nem fogyaszt elég zöldséget és gyümölcsöt. A méregtelenítés alapja az egészséges táplálkozás, ami sok gyümölcsöt és zöldséget jelent.
  • Fokozott folyadékbevitel - mivel a vesék a kiválasztó rendszer egyik fő szerve, az elegendő folyadékbevitel nagyon fontos pont. Sokan elfelejtenek napközben is inni, de ha odafigyelnek az ivásra, máris tettek egy lépést az egészségesebb test felé.
  • Szép és egészséges bőr - a toxinok okozta problémák sokszor különböző bőrbetegségeket - például pattanásokat - okoznak. Ha meg tudja tisztítani a szervezetét a méreganyagoktól, a bőre is automatikusan megtisztítja magát, és ragyogni fog.
  • Megnövekedett energiaszint - szervezetét nem terhelik méreganyagok, és tele lesz energiával, jobban tud majd koncentrálni a feladatokra.

 

Mely szervek biztosítják a méreganyagok megfelelő kiválasztását?

Bizonyos mértékig az egész emberi szervezet feladata a kiválasztási folyamatok működésének biztosítása. A szervezet méregtelenítését azonban 5 fő szerv biztosítja:

  • Máj: a máj a szervezet méregtelenítésével kapcsolatos fő szerv. A máj felismeri és semlegesíti a méreganyagokat, lebontva azokat és eltávolítva a felesleges salakanyagokat. A máj csapdába ejti a zsírban oldódó toxinokat, és megakadályozza azok lerakódását a test zsírszöveteiben. Az egészséges máj az egészséges életmód jele. A máj javítja az immunitást, és akár 20 évvel is csökkentheti a biológiai életkorunkat.
  • Vastagbél: a vastagbél a bevitt táplálékból vizet és egyéb tápanyagokat vesz fel, a méreg- és salakanyagokat pedig a széklettel üríti ki. Ha a méreganyagok a vastagbélben rekednek, akkor azok visszaszívódnak a véráramba. A vastagbél méregtelenítése elengedhetetlen az egészséges vastagbélhez. Az optimális vastagbél-egészségügy jobb bőrt, pozitív elmét és megerősített immunrendszert eredményez.
  • Tüdő: a tüdő van kitéve a legnagyobb mennyiségű mérgező anyagnak. A szennyező anyagoktól kezdve a mikroorganizmusokon át a dohányzásig a tüdő közvetlen kapcsolatba kerül a legmérgezőbb anyagokkal. A légzőgyakorlatok és a tiszta levegő nagymértékben javíthatja a tüdő egészségét.
  • Bőr: a bőr a test legnagyobb szerve, amely közvetlenül érintkezik a környezettel. Az izzadság és az elhalt hámsejtek révén rendszeresen kiválasztja a méreganyagokat. A bőr hajlamos arra is, hogy több méreganyagot szívjon fel a kozmetikumokból. A száraz bőrkefélés és az infravörös méregtelenítés segít a bőr méregtelenítésében.
  • Vesék: a vesék folyamatosan szűrik a vért, és a vizelettel kiválasztják a vízben oldódó méreganyagokat. A méreganyagokkal eltömődött vesék azt jelentik, hogy a méreganyagok hosszabb ideig maradnak a véráramban, és felszívódnak a szervezet más szöveteibe. A felhalmozódó méreganyagok további terhet rónak a vesékre, emelik a vérnyomást és kibillentik a pH egyensúlyából. A hatékony vesegőz segít a kövek eltávolításában, a fertőzések megszüntetésében és a fogyás elősegítésében.

 meregtelenito-szervek

Hogyan lehet megfelelően méregteleníteni a szervezetet?

A szervezet méregtelenítésének lépései egyszerűbbek és biztonságosabbak, mint ahogy azt marketing szempontból gyakran bemutatják. Határozottan nem javasoljuk, hogy drasztikus méregtelenítő diétákat vagy csak tiszta gyümölcslevekkel végzett méregtelenítéseket kövessen.

Nem javasoljuk a hashajtókat tartalmazó méregtelenítő termékek használatát sem, mivel ezek súlyos hasmenéshez és kiszáradáshoz vezethetnek.

A szervezet méregtelenítésének megfelelő megközelítése:

  • Korlátozza az alkoholfogyasztást: az alkohol és az alkohol lebontása megterheli a májat. A máj az elfogyasztott alkohol több mint 90%-át metabolizálja. A májenzimek az alkoholt acetaldehiddé, egy ismert rákkeltő vegyi anyaggá alakítják. A máj az acetaldehidet toxinként ismeri fel, és egy ártalmatlan anyaggá, acetáttá alakítja át, amelyet kiürít a szervezetből. Bár megfigyelési tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony vagy mérsékelt alkoholfogyasztás jótékony hatással van a szív egészségére, a túlzott alkoholfogyasztás számos egészségügyi problémát okozhat.
  • Győződjön meg róla, hogy eleget alszik: a megfelelő minőségű alvás elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Az alvás lehetővé teszi az agy számára, hogy újjászerveződjön és feltöltődjön, valamint eltávolítsa a napközben felhalmozódott mérgező melléktermékeket. Az egyik ilyen hulladéktermék a béta-amiloid nevű fehérje, amely hozzájárul az Alzheimer-kór kialakulásához. Ha ez a téma mélyebben érdekli Önt, kattintson ide az alvásproblémák megoldásairól szóló cikkért.
  • Fogyasszon megfelelő mennyiségű vizet: A szervezet sejtjeinek folyamatosan meg kell újulniuk ahhoz, hogy optimálisan működjenek, és lebontsák a szervezet által energiaként felhasznált tápanyagokat. Ezek a folyamatok azonban karbamid és szén-dioxid formájában hulladékanyagokat szabadítanak fel, amelyek károsodást okozhatnak, ha felhalmozódnak a vérben. A víz hordozza ezeket a salakanyagokat, és vizeléssel, légzéssel vagy izzadással hatékonyan eltávolítja őket. Ezért a méregtelenítés szempontjából fontos a megfelelő folyadékbevitel.
  • Fogyasszon kevesebb cukrot és félig feldolgozott élelmiszert: a kutatások a cukros és erősen feldolgozott élelmiszerek magas fogyasztását összefüggésbe hozzák az elhízással és más krónikus betegségekkel, mint például a szívbetegség, a rák és a cukorbetegség. Ezek a betegségek akadályozzák a szervezet természetes méregtelenítési képességét azáltal, hogy károsítják a fontos szerepet játszó szerveket, például a májat és a vesét. Például a cukros italok magas fogyasztása májmeszesedést okozhat, ami negatívan befolyásolja a májműködést.

 

 

A máj méregtelenítése - hogyan kell helyesen csinálni?

Összességében - ahogy fentebb a testre vonatkozóan említettük - ez a májra is igaz. Az extrém diéták, vagy a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásával történő tisztítókúrák nem optimális választás a máj hosszú távú egészségének szempontjából.

meregtelenites

A fent felsorolt pontok olyan univerzális módszerek, amelyek mind a szervezet, mind a máj méregtelenítésére alkalmasak.

Vannak azonban bizonyos táplálékkiegészítők, amelyekkel segítheti a máj kiválasztási folyamatait.

Ajánlásaink:

  • Chlorella: egy alga, amelynek klinikailag bizonyított méregtelenítő hatása van. Elősegíti a szervezet tisztulását és segít megvédeni a májat a káros anyagok (toxinok) hatásától.
  • Piperin: a piperin akár 2000-szeresére növeli az antioxidánsok felszívódását. Az antioxidánsok - ahogy a neve is mutatja - a méreganyagok ellen küzdenek.
  • Szárított máriatövis: érett termésében szilimarin nevű anyag képződik, amely segít a máj tisztításában, és nagyban segíti a májmembrán májsejtjeinek regenerálódását. A szilimarin szintén erős antioxidáns.