Kóreai ginseng - 145 kapszula

 05-vegan-capsule-nz  04-premium-quality-nz  03-natural-nz  02-gmo-free-nz  06-best-price-nz

 

Rövid leírás: A koreai ginseng enyhíti a krónikus fáradtságot, javítja a kognitív funkciókat, erősíti az immunrendszert, és még sok más előnye is van az emberi szervezet számára.

Kiszerelés: 145 kapszula

Súly: 74,7 g

Ajánlott adagolás: napi 2 kapszula bő vízzel.

Megjegyzés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

Várható kézbesítés:
23.5.2024
Raktáron (>10 db)
6 990 Ft –33 % 4 650 Ft
koreai ginseng naturalzen
Akció
6 990 Ft –33 %

Koreai ginseng

A koreai ginseng évszázadok óta népszerű növény a hagyományos kínai orvoslásban. Erőssége a ginzenozidok magas tartalmában rejlik. Többféle ginseng létezik, de a koreai ginseng tartalmazza a legtöbb ginzenozidot.

Egy adott termék kiválasztásakor rendkívül fontos megvizsgálni az összetételt, mivel sok termék nagyon alacsony arányban tartalmaz ginsenget, ami nem fog kívánatos hatást gyakorolni az emberi egészségre. A legjobb eredmény elérése érdekében optimális, ha olyan terméket választ, amelyben a ginseng az első összetevők között szerepel, és nem tartalmaz sok felesleges összetevőt.

A koreai ginseng használatának fő előnyei:

A krónikus fáradtság enyhítése

Számos tanulmány vizsgálta a ginseng azon tulajdonságát, hogy energiát adhat és enyhítheti a fáradtságérzetet. Az egyik ilyen vizsgálat résztvevői rákos betegek voltak. A kemoterápia egyik mellékhatása a krónikus fáradtság. 300 beteg érzéseit vizsgálták, fele ginsenget, fele placebót kapott. A vizsgálat 8 hétig tartott, de már az első 4 hét után is végeztek egy utóvizsgálatot, amikor még mindig nem volt jelentős különbség a csoportok között. Az igazi eredmények a 8. hét után jöttek, amikor már látható és mérhető volt a különbség a csoportok között, a fáradtság a felére csökkent abban a csoportban, ahol ginsenget szedtek.

A kognitív funkciók javulása

A ginseng javíthatja a gondolkodási folyamatokat. Egy amerikai tanulmány szerint a ginseng képes csökkenteni az oxidatív stresszt a szervezetben, és ennek a képességének köszönhetően javíthatja a kognitív funkciókat.

A kutatók figyelmet fordítottak az Alzheimer-kórra és a ginsengnek a betegségre gyakorolt hatására is. Bár a vizsgálat mintája kicsi volt (mindössze 14 beteg), az eredmények pozitívak, és jó alapot nyújtanak további vizsgálatokhoz. A betegek 12 héten keresztül 4,5 gramm koreai vörös ginsenget kaptak. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a koreai vörös ginseng segít javítani az agy homloklebenyének működését.

A vércukorszint csökkentése

Egy 2014-es tanulmány szerint a ginseng segíthet a vércukorszint csökkentésében és a cukorbetegség kezelésében. A ginzenozidok befolyásolhatják a hasnyálmirigy inzulintermelését és más mechanizmusokon keresztül javíthatják az inzulinrezisztenciát.

Egy másik, szintén 2014-es tanulmány a ginseng hasonló előnyeit mutatta ki a vércukorszint csökkentésében. A résztvevők egy része naponta 2,7 gramm fermentált vörös ginsenget, míg mások placebót szedtek. A kutatók megállapították, hogy a ginseng hatékonyan csökkentette a vércukorszintet és növelte az étkezés utáni inzulinszintet a placebóhoz képest.

Az immunrendszer erősítése

Számos tanulmány igazolja, hogy a ginseng pozitív hatással van az immunrendszerre. Egyikük a rákos betegek immunitását vizsgálta a kezelés után, amikor immunrendszerük legyengült. Ebben az esetben az emberek 2 éven keresztül 5400 mg ginsenget fogyasztottak, ami hosszú idő, de ez egy túlzottan legyengült immunrendszert jelent. Érdekes módon ezeknél az embereknél jelentősen javult az immunrendszer működése, és a kemoterápiás tünetek előfordulása is csökkent.

Hacsak nem egy ilyen szélsőséges esetről és súlyos betegségről van szó, az eredmények sokkal gyorsabban és kisebb dózisú ginsenggel jönnek.

Gyulladáscsökkentő hatások

Számos tanulmány megerősítette, hogy a ginsenozidok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, a legfrissebb tanulmány 2020-ból származik. A szervezetben lévő gyulladások megszüntetése és kezelése rendkívül fontos, mivel a kis, szinte észrevehetetlen gyulladások olyan súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek, mint a cukorbetegség, a rák, a különböző szív- és érrendszeri és neurológiai betegségek.

A ginseng fogyasztása ideális megelőzés a fent említett betegségek ellen. A ginzeng gyógyítja és csökkenti a gyulladást a szervezetben, ugyanakkor növeli a sejtek antioxidáns aktivitását is.

 

Ajánlott adagolás: 500-1000 mg. 

A ginseng akkor lehet a leghatékonyabb, ha ciklusokban szedik. Javasoljuk, hogy 2-3 hétig rendszeresen szedje, majd tartson egy hét szünetet, és ismét szedje 2-3 hétig, megismételve a ciklusokat.

Hatások: 8-12 hetes használat után.

Összetevők: koreai ginseng kivonat 4:1, szilícium-dioxid, hidroxipropil-metilcellulóz (kapszulahéj).

Csomagolás: 145 kapszula

Súly: 74,7 g

Ajánlott adagolás: napi 2 kapszula elegendő vízzel.

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándékot a kosárban, a megrendelés véglegesítésénél tudja kiválasztani.

 

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: