MSM - 300 kapszula

 05-vegan-capsule-nz  04-premium-quality-nz  03-natural-nz  02-gmo-free-nz  

 

Rövid leírás: Tisztaságának - 99,99% szerves kén - köszönhetően az MSM termékünk jelenleg a leghatékonyabb étrendkiegészítőnk az ízületek és ízületi porcok regenerálására és táplálására (bizonyítottan csökkenti az ízületek degeneratív változásait és gyulladásait, az osteoarthritis és a rheumatoid arthritis megnyilvánulásait). 

Minél többet vásárol, annál alacsonyabb a termék ára:
1 darab = 6 790 Ft 
2 db = 12 750 Ft (2 db 6 375 Ft darabáron), (eredeti ár 13 580 Ft / 2 db), kedvezmény 830 Ft.

Ajánlott adagolás: napi 1-2 kapszula elegendő vízzel bevéve.

Csomagolás: 300 vegán kapszula 550 mg metil-szulfonil-metán, 50 mg C-vitamin és 100 mg HPMC (kapszulában).

Tömeg: 210 g

Figyelmeztetés: ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Gyermekek, terhes és szoptató nők számára nem alkalmas. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Szobahőmérsékleten, kisgyermekek elől elzárva tárolandó.

Változat
Várható kézbesítés:
23.5.2024 23.5.2024 Kérjük, válasszon változatot
Raktáron (>10 db) Raktáron (>10 db) Kérjük, válasszon változatot
6 790 Ft 12 750 Ft 6 790 Ft-tól

MSM

 

Az MSM a természetes kén forrása, amely számos testi folyamatban játszik szerepet. Az MSM vagy metilszulfonil-metán egy természetben előforduló vegyület, amely olyan élelmiszerekben található, mint a friss zöldségek, húsok és tejtermékek. A legtöbbször azonban nem fogyasztunk belőle eleget az ételekből, ezért étrend-kiegészítők formájában történő bevitele is ajánlott.


Termékünk abban is egyedülálló, hogy az MSM mellett C-vitamint is tartalmaz, de nem tartalmaz felesleges vegyi anyagokat. A C-vitamin segíti az MSM jobb felszívódását. Az MSM és a C-vitamin mellett csak hidroxipropil-metilcellulózt tartalmaz kapszulabevonatként, így rendkívül tiszta vegán termékről van szó.


Miben tud segíteni az MSM?


Az osteoarthritis és az ízületi fájdalom kezelésében


Az osteoarthritis olyan betegség, amelytől több millió ember szenved. Ez egy vagy több ízület porcának károsodása. Általában a térdet, a csípőt, a hát alsó részét, a kezeket és az ujjakat érinti. Fájdalmat, merevséget és duzzanatot okozhat.


Számos tanulmány vizsgálta az MSM hatását az ízületi fájdalmakra. Egyikük 100 darab 50 év feletti beteggel dolgozott. Két csoportra osztották őket - az egyik MSM-et kapott, a másik csak placebót. A válaszadók életmódja nagyjából azonos volt az alkoholfogyasztás és a dohányzás tekintetében, és az átlagéletkor is majdnem hasonló volt, 68 év körül. Az MSM-kiegészítő C-vitamint, kollagént, valamint neem- és corydalis-kivonatot is tartalmazott. Az eredmények azt mutatták, hogy az MSM-et 12 héten keresztül szedő embereknél javult az ízületi fájdalom, a merevség és a duzzanat, szemben azokkal, akik placebót szedtek.


Egy másik vizsgálatot is végeztek 100 beteggel, mindegyik betegnek csípő- vagy térdízületi gyulladása volt. Nagyobb MSM adaggal működött, konkrétan 6 grammal 26 héten keresztül. Az MSM-et szedő csoportban javultak az osteoarthritis tünetei és jobb teljesítményt tapasztaltak a mindennapi tevékenységekben, mint a placebót szedő csoportban.


Gyorsabb regenerációban


A rendszeres testmozgás számos előnnyel jár, ugyanakkor oxidatív stresszt is kiválthat az izmokban, amit edzés utáni izomfájdalomként tapasztalunk. Ez az érzés sokszor kellemetlenséget jelent számunkra, és ez az, amit az MSM segít gyorsan megszüntetni.


Az egyik tanulmány a félmaratonra való edzés mellett sportolókat is vizsgált. A csoport egyik része napi 3 gramm MSM-et szedett, míg a másik része csak placebót szedett. A vizsgálat 3 hétig tartott, és ezt követően klinikai különbséget mutatott ki az izomfájdalom és az oxidatív stressz szintjében a két csoport között. Az MSM-et szedő csoportnak sokkal kevesebb fájdalma volt, és gyorsabban regenerálódott az edzés után.


Egy másik tanulmány szintén napi 3 gramm MSM adaggal dolgozott. A vizsgálatban részt vevő férfiak gyakran edzettek és jó fizikai állapotban voltak. Egy részük MSM-et, egy részük placebót kapott, hasonlóan az előzőhöz. Ebben az esetben azonban a vizsgálat csak 14 napig tartott, és az MSM pozitív hatásai - a fájdalom és az izomzat csökkenése - már e viszonylag rövid idő után is nyilvánvalóvá váltak.

Megerősítést nyert, hogy minél fiatalabbak és fizikailag fittebbek az emberek, annál gyorsabban és hatékonyabban hat az MSM a szervezetükre.


Ellenjavallatok és allergiák


Az allergia sajnos sok ember életének része. Az olyan tünetek, mint a tüsszögés, viszketés, könnyező szem és köhögés jellemzőek, amikor az ember allergénnek, például pollennek, pornak, állatszőrnek vagy penésznek van kitéve.


Egy vizsgálat megerősítette, hogy napi 3 gramm MSM használatával az allergiás tünetek akár 50%-a is megszűnhet. A vizsgálatnak különböző fázisai voltak, amelyekben minden alkalommal más-más MSM adagot próbáltak ki, a legmagasabb napi 12 grammig terjedt. Megerősítést nyert, hogy a nagyobb dózis nem jelent nagyobb hatékonyságot. A válaszadók napi 12 gramm MSM után túlzottan fáradtak voltak. A leghatékonyabb választás a napi 3 gramm.


Az ajánlott napi adag 3 gramm. Ha azonban valakinek túlzott fájdalmai vannak, különösen az ízületek területén, a napi adag akár 6 gramm is lehet. Ha 6 gramm MSM-et kell szednie, akkor maximum 6 hónapig szedje, majd a legnagyobb hatékonyság érdekében tartson 2 hónap szünetet.

 

Hatások: 8-12 hetes használat után.


Összetevők: metilszulfonil-metán (C2H6O2S), C-vitamin (L-aszkorbinsav), hidroxipropil-metilcellulóz.

Csomagolás: 300 vegán kapszula/700 mg

Ajánlott adagolás: preventív használatra 1-2 kapszula naponta elegendő vízzel. Súlyosabb problémák esetén az adagot napi 10 kapszulára lehet növelni (napi 2 alkalommal 5 kapszula).

Az ajánlott napi adag a következőket tartalmazza:

1 kapszula = 550 mg metil-szulfonil-metán, 50 mg C-vitamin

2 kapszula = 1100 mg metil-szulfonil-metán, 100 mg C-vitamin

Megjegyzés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

 

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándékot a kosárban, a megrendelés véglegesítésénél tudja kiválasztani.

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: