Kollagén - 145 kapszula

 05-vegan-capsule-nz  04-premium-quality-nz  03-natural-nz  06-best-price-nz  

 

Rövid leírás: A kollagén az emberi szervezet egyik legnagyobb mennyiségben előforduló fehérjéje, amely támogatja az ízületek és a csontok egészségét, az izomnövekedést, valamint a szív és az erek egészségét.

Kiszerelés: 145 kapszula 421,5 mg sertés kollagénnel és 8,5 mg C-vitaminnal.

Tömeg: 77 g

Ajánlott adagolás: naponta kétszer 3 kapszula bő vízzel bevéve.

Figyelmeztetés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

Várható kézbesítés:
23.5.2024
Raktáron (>10 db)
4 150 Ft

Kollagén

Mi az a kollagén? A kollagén az emberi testben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, amely a csontokban, izmokban, bőrben és inakban található. A kötőszövet alapvető összetevője, és kulcsszerepet játszik a test sejtjeinek összetartásában. Emellett erősíti és rugalmasabbá teszi a bőrt.

A kollagén nagy mennyiségben található meg az emberi szervezetben. Egyes régebbi kutatások szerint a kollagén az emberi test fehérjéinek egyharmadát, a bőr száraz tömegének pedig háromnegyedét teszi ki. Ahogy azonban öregszünk, a szervezet egyre kevesebb kollagént termel természetes úton. Ez a csökkenés optimálisan pótolható a kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztásával.

Enyhíti az ízületi fájdalmat

2018-ban a kutatók egy 120 ember bevonásával végzett vizsgálat eredményeit tették közzé, amelynek fele 90 napon keresztül kollagént és más anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket szedett, míg a többiek placebót kaptak. A kollagént szedőknél az ízületi fájdalom 43%-kal csökkent, az ízületek mozgékonysága pedig 39%-kal javult.

Segít a csontritkulásban

2014 májusában jelent meg egy 9 tanulmányt tartalmazó áttekintés, amely a kollagén csontritkulással kapcsolatos hatását vizsgálta.  A csontritkulás a csontszövet anyagcsere-betegsége, amely a csonttömeg csökkenésében és a csont mikroarchitektúrájának zavaraiban nyilvánul meg - más szóval a csontok gyengébbek és törésre hajlamosabbak lesznek.

Ezek a vizsgálatok megerősítik, hogy a kollagén pozitív hatással van a csontok megerősítésére és egy bizonyos csontsűrűség helyreállítására.

Pozitív hatással van a szív- és érrendszerre

2017-ben olyan kutatást végeztek, amely a kollagénnek a szív- és érrendszerre gyakorolt hatásával foglalkozott. Ez egy kisebb kutatás volt 30 résztvevővel, de 6 hónapig tartott. Ebben a csoportban jelentősen csökkent az artériás merevség és az alacsony sűrűségű lipoprotein vagy "rossz" koleszterinszint.

Elősegíti az izomnövekedést

Egy 2015-ben végzett tanulmány szerint azt állíthatjuk, hogy a kollagén segítheti az izomnövekedést. A kutatók feltételezték, hogy a kollagén segít serkenteni az izomnövekedésért felelős fehérjék termelését. A tanulmány 53 résztvevővel dolgozott. A résztvevők 12 héten keresztül rendszeresen edzettek. Az időszak végén a kollagén-kiegészítőket szedők izomtömeg- és erőnövekedése szignifikánsan nagyobb volt, mint a placebót szedőké.

Termékünk C-vitamint is tartalmaz, mivel a C-vitamin segíti a szervezetet a kollagén szintézisében. Ennek eredményeképpen a kollagén gyorsabban és hatékonyabban jut be a szervezetbe, és az eredmények gyorsabban jelentkeznek. A C-vitamin biztosítja a kollagén működőképességét és erősségét is. Ebben a termékben a C-vitamin mennyisége kicsi, funkciója csak a hatóanyagok emésztésének elősegítése. Kérjük, ne tekintse ezt a terméket a C-vitamin teljes helyettesítőjének.

Ezt a terméket akkor ajánljuk, ha már vannak ízületi- és csontproblémái, vagy ha a munkája megterheli az ízületeit és csontjait, és szeretné megelőzni a jövőbeni fájdalmakat.

Összetevők: hidrolizált kollagén, C-vitamin, zselatin (kapszulacsomagolás)

Kiszerelés: 145 kapszula

Tömeg: 77 g

Ajánlott adagolás: naponta kétszer 3 kapszula bő vízzel bevéve.

Figyelmeztetés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

 

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándékot a kosárban, a megrendelés véglegesítésénél tudja kiválasztani.

 

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki:
C Szerző Judit 27.3.2024 18:34
Azt szeretném kérdezni, hogy gluténmentes- e ez a termék ? Vagy gabonát is felhasználó üzemben készült-e? Köszönöm szépen a választ.