Hialuronsav és kollagén - 145 kapszula

 05-vegan-capsule-nz  04-premium-quality-nz  03-natural-nz  02-gmo-free-nz  

 

Rövid leírás: Két klinikailag tesztelt természetes anyag hatékony kombinációja az egészséges csontok, porcok és ízületek érdekében.

Csomagolás: 145 kapszula, kapszulánként 340 mg kollagént, 80 mg hialuronsavat és 10 mg C-vitamint tartalmaz.

Súly: 76,9 g

Ajánlott adagolás: napi 1-2 kapszula elegendő vízzel.

Megjegyzés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

Várható kézbesítés:
23.5.2024
Raktáron (>10 db)
7 850 Ft

Hialuronsav és kollagén

Mind a hialuronsav, mind a kollagén jól ismert, klinikailag tesztelt, természetes anyagok. A legtöbb ember számára ezek a kifejezések már évek óta ismerősek. Tudta azonban, hogy milyen konkrét előnyökkel jár, és hogyan működik a hialuronsav és a kollagén kombinációja?

Hialuronsav

A hialuronsav egy olyan anyag, amely természetes módon a bőrben, a szemekben és az ízületekben fordul elő. Fő feladata, hogy a szöveti sejtekben megtartsa a vizet, és nedvesen tartsa a szemet. A hialuronsav a szinoviális folyadék egyik legfontosabb összetevője, amely biztosítja, hogy az ízületek és a csontok mozgás közben elegendő faggyút kapjanak, és így védi őket a sérülésektől.

Az emberi szervezet képes hialuronsavat termelni, de ahogy öregszünk, szintje folyamatosan csökken, ezért ajánlott táplálékkiegészítők formájában szedni.

Enyhíti az osteoarthritis tüneteit

Mi az osteoarthritis? Osteoarthritisben az ízületek kevésbé mozgékonyak a porckopás miatt. A hialuronsav minősége az ízületi folyadékban csökken, és gyulladásos molekulák keverednek bele. Ez fájdalmat vagy duzzanatot okozhat.

Az Egyesült Államokban több tanulmányt is végeztek a hialuronsavat tartalmazó étrend-kiegészítők hatásának vizsgálatára az osteoarthritis tüneteire. Egy tanulmány 40 túlsúlyos beteget vizsgált 3 hónapon keresztül, akik térdízületi gyulladásban szenvedtek. A betegek fele táplálékkiegészítőt, a másik fele pedig placebo tablettát szedett. Megerősítést nyert, hogy már napi 80 mg hialuronsav 3 hónapon keresztül jelentősen csökkentette a fájdalmat és enyhítette a tüneteket.

Egy másik, 2015-ös tanulmány 72, szintén térdízületi gyulladásban szenvedő beteget vizsgált. A csoportot is véletlenszerűen osztották fel, egyik fele hialuronsavat, a másik fele placebót kapott. Ez a vizsgálat egy hónapig tartott, a betegek az első két hétben 225 mg hialuronsavat szedtek, az utolsó két hétben pedig csak 150 mg-ot. A hialuronsavat kapóknak alacsonyabbak voltak a fájdalom pontszámai és jobb volt az alvásminőségük, mint a placebocsoportban lévőknek. Kevesebb fájdalomcsillapítót is használtak.

Mivel a szervezet természetes módon termel hialuronsavat, ez az anyag ritkán okoz súlyos mellékhatásokat vagy allergiás reakciókat.

Kollagén

Mi is az a kollagén? A kollagén az emberi testben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, amely a csontokban, izmokban, bőrben és inakban található. A kötőszövet alapvető összetevője, és kulcsszerepet játszik a test sejtjeinek összetartásában. Emellett erősíti és rugalmasabbá teszi a bőrt.

A kollagén nagy mennyiségben található meg az emberi szervezetben. Egyes régebbi kutatások szerint a kollagén az emberi test fehérjéinek egyharmadát, a bőr száraz tömegének pedig háromnegyedét teszi ki. Azonban, ahogy a hialuronsavval kapcsolatban is említettük, ahogy öregszünk, a szervezet egyre kevesebb kollagént termel természetes úton. Ez a csökkenés optimálisan pótolható a kollagént tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztásával.

Enyhíti az ízületi fájdalmakat

2018-ban a kutatók egy 120 ember bevonásával végzett vizsgálat eredményeit tették közzé, amelynek fele 90 napon keresztül kollagént és más anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket szedett, míg a többiek placebót kaptak. A kollagént szedőknél az ízületi fájdalom 43%-kal csökkent, az ízületek mozgékonysága pedig 39%-kal javult.

C-vitamin

Termékünk C-vitamint is tartalmaz, mivel a C-vitamin segíti a szervezetet a kollagén szintézisében. Ez lehetővé teszi, hogy a kollagén gyorsabban és hatékonyabban jusson be a szervezetbe, és az eredmények gyorsabban jelentkeznek. A C-vitamin biztosítja a kollagén működőképességét és erősségét is. Ebben a termékben a C-vitamin mennyisége kicsi, funkciója csak a hatóanyagok felszívódásának elősegítése. Kérjük, ne tekintse ezt a terméket a C-vitamin teljes helyettesítőjének.

A hialuronsav és a kollagén külön-külön is képes enyhíteni az ízületi és csontfájdalmakat, de működésük eltérő, így ebben a kínált kombinációban tökéletesen működnek. Ez annak köszönhető, hogy a hialuronsav segít a kollagén szintézisében, hogy a szervezet a lehető leghatékonyabban tudja felhasználni azt. Így maximalizálja a kollagén szedésének hatékonyságát.

Ezt a terméket akkor ajánljuk, ha már vannak ízületi és csontproblémái, vagy ha a munkája megterheli az ízületeit és csontjait, és szeretné megelőzni a jövőbeni fájdalmakat.

Összetevők: hidrolizált sertéskollagén, nátrium-hialuronát, C-vitamin, hidroxipropil-metilcellulóz (kapszulahéj).

Csomagolás: 145 kapszula, kapszulánként 340 mg kollagént, 80 mg hialuronsavat és 10 mg C-vitamint tartalmaz.

Súly: 76,9 g

Ajánlott adagolás: napi 1-2 kapszula elegendő vízzel.

Megjegyzés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

 

 

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándékot a kosárban, a megrendelés véglegesítésénél tudja kiválasztani.

 

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Csak regisztrált felhasználók tehetnek közzé bejegyzéseket. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Ezt a mezőt ne töltse ki: