Gyártás és minőségellenőrzés

Gyártás és minőségellenőrzés

A Naturalzennél az Ön egészsége és jóléte az elsődleges szempont. A "Gyártás és minőségellenőrzés" kategóriánkban bemutatjuk rendíthetetlen elkötelezettségünket a legmagasabb minőségű étrend-kiegészítők szállítása iránt.

A minőség iránti elkötelezettségünk

A prémium minőségű összetevők beszerzésétől kezdve a legkorszerűbb gyártási folyamatok alkalmazásáig mindent megteszünk azért, hogy biztosítsuk az Ön bizalmát termékeinkben.

Gyártási kiválóság

Korszerű létesítményeink szigorú GMP (Good Manufacturing Practice) irányelveket követnek, hogy biztonságos és hatékony étrend-kiegészítőket állítsanak elő.

Szigorú tesztelés

Minden egyes tételt átfogó tesztelésnek vetünk alá a tisztaság, a hatékonyság és a konzisztencia szempontjából, biztosítva, hogy Ön a legmagasabb minőségű étrend-kiegészítőket és szépségápolási termékeket kapja.

Átlátható címkézés

Hiszünk az átláthatóságban. Termékcímkéink egyértelmű és részletes tájékoztatást nyújtanak az összetevőkről és a mennyiségekről, így Ön megalapozott döntést hozhat.

A Naturalzennél az Ön jóléte az elsődleges szempont. Merüljön el a "Gyártás és minőségellenőrzés" kategóriánkban, és ismerje meg, hogy milyen gondossággal készül minden egyes termék. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csak a legjobbat nyújtsuk az Ön egészsége érdekében.

A titkok felfedése: Hogyan tartja kordában a minőségellenőrzés az étrend-kiegészítőket és a kozmetikumokat?

A titkok felfedése: Hogyan tartja kordában a minőségellenőrzés az étrend-kiegészítőket és a kozmetikumokat?

 

A digitális korszakban a vásárlás világa jelentősen átalakult. A fogyasztók néhány kattintással termékek széles választékát fedezhetik fel, és kényelmesen házhoz szállíthatják azokat. Ez a változás az e-kereskedelmi platformok, köztük a kozmetikumokra és táplálékkiegészítőkre szakosodott webáruházak népszerűségéhez vezetett. A minőségellenőrzés fontos szerepet játszik a termékek biztonságának és hatékonyságának fenntartásában. A minőségellenőrzéssel biztosítjuk, hogy folyamatosan javítsuk termékeinket, és a legmagasabb színvonalú termékeket kínáljuk. Ebben a blogbejegyzésben a minőségellenőrzés legfontosabb szempontjait tárgyaljuk egy kozmetikumokat és táplálékkiegészítőket forgalmazó webáruházzal összefüggésben.

Mi az a minőségellenőrzés?

 

A minőségellenőrzés magában foglalja azokat a különböző folyamatokat és intézkedéseket, amelyek a termék integritásának, biztonságának és a jogszabályoknak való megfelelésnek a fenntartásához szükségesek. A minőségellenőrzés minden egyes lépése - a legjobb nyersanyagok beszerzésétől kezdve a szigorú gyártási eljárások végrehajtásán át az alapos termékvizsgálatok elvégzéséig - hozzájárul ahhoz, hogy a végtermék ügyfeleink kezébe kerüljön.

E blogcikk következő részeiben mélyebben elmélyedünk a minőségellenőrzés kulcsfontosságú elemeiben, beleértve a termékbeszerzést és -kiválasztást, az összetevők ellenőrzését, a gyártási folyamatokat, a tesztelést és elemzést, valamint a csomagolást és címkézést. A jogszabályi megfelelés fontosságát is megvizsgáljuk.

A minőségellenőrzés fő elemei

Keresés és termékválasztás

A kínálat túlnyomó többsége saját NZ márkájú, ellenőrzött gyárban előállított termékekből áll. Úgy döntünk, hogy más márkákat is kínálunk, de partnereinket nagyon körültekintően választjuk ki. Fő partnerünk a Swanson, egy amerikai márka, amely évek óta foglalkozik táplálékkiegészítőkkel, és nagyon magas minőségi szabványokkal rendelkezik. Számos európai márkával is együttműködünk, főként a szépségápolási termékek területén.

Felhívjuk figyelmét, hogy termékeinket nem teszteljük állatokon. Európából származnak, ahol az állatkísérletek tilosak. Ez mind a végtermékre, mind magukra az összetevőkre vonatkozik.

Az összetevők ellenőrzése

NZ márkájú termékeink esetében vállalatunk felelős az összetevők biztosításáért. A minőség a legfontosabb követelmény, ezért csak megbízható európai beszállítókkal dolgozunk együtt. Minden egyes összetevőhöz rendelkezünk úgynevezett analitikai tanúsítvánnyal. Ez a tanúsítvány minden szükséges információt tartalmaz az összetevőre és annak eredetére vonatkozóan. Termékeinket kisebb mennyiségben állítjuk elő, hogy megőrizzük a nyersanyagok legmagasabb minőségét.

Gyártási folyamatok

A legtöbb táplálékkiegészítőnket Szlovákiában gyártjuk. Csehországi és magyarországi gyárakkal is együttműködünk, de kisebb mértékben. Partnereink minősített gyárak. Kapszulás étrend-kiegészítőket kínálunk. Kapszulacsomagolásként hidroxipropil-metilcellulóz kapszulákat használunk. Ez egy növényi kapszula, így a vegánok is fogyaszthatják kapszuláinkat.

A tablettás étrend-kiegészítőkhöz különböző anyagokra van szükség (például magnézium-sztearátra vagy különböző tartósítószerekre, például nátrium-benzoátra vagy butilált hidroxitoluolra). Ezért cégünk a kapszulás étrend-kiegészítőket részesíti előnyben.

A kapszuláink csak aktív összetevőket tartalmaznak. Abban az esetben, ha a gyártási folyamatok és a konzisztencia miatt adalékanyagra van szükség, szilícium-dioxidot használunk. A szilícium-dioxid természetes összetevő, és a tudósok már régóta tanulmányozzák a hatásait. A szilícium-dioxidnak az emberi egészségre gyakorolt bizonyos előnyeit is megállapították, például a csontritkulás tüneteire, a különböző szív- és érrendszeri betegségekre, az emésztőrendszeri problémákra, valamint a haj és a körmök minőségére gyakorolt pozitív hatását.

gyartas

Kapszula étrend-kiegészítő gyártási lehetőségek

A teljesen automata kapszulagép a leggyorsabb és ezért a legolcsóbb megoldás. Azonban szükségtelen és egészségtelen anyagokra (például a fent említett magnézium-sztearátra) van szüksége ahhoz, hogy a gyártási folyamat hibátlanul működjön. Ez biztosítja a legnagyobb termelékenységet.

Partnergyárunk azonban félautomata kapszulagéppel dolgozik. Az emberi tényező jobban részt vesz a folyamatban. A gyár dolgozói gondoskodnak arról, hogy a gyártási folyamat zökkenőmentesen, felesleges, egészségtelen, hozzáadott anyagok nélkül folyjon. Ahogy fentebb említettük, ha a fő hatóanyagokhoz a konzisztencia érdekében csomósodásgátlót kell hozzáadni, akkor szilikát használunk. A szilícium-dioxid a szilícium és az oxigén természetes kémiai keveréke, és mint fentebb olvashattad, van néhány előnye is. A félautomata kapszulázó géppel történő gyártás lassabb, így a gyártáshoz kapcsolódó költségek magasabbak. Mivel azonban a minőség az első számú prioritásunk, úgy gondoljuk, hogy a kizárólag jótékony és biztonságos anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők gyártása meghozza a várt hatást vásárlóink egészségére.

 felautomata kapszulagep

Tesztelés és elemzés

Az új termékek tesztelése és fejlesztése a laboratóriumban történik. Cégünk vegyészekkel dolgozik együtt a hatóanyagok hatékony kombinációjának biztosítása érdekében. Betartjuk a HACCP-szabványokat, amelyekről alább olvashat. Ezek szorosan kapcsolódnak a termékek vizsgálatához a veszélyek kiküszöbölése érdekében.

Csomagolás és címkézés

Címkéink és palackjaink Lengyelországban készülnek, mivel támogatjuk a helyi termelést. A címkék minden fontos információt tartalmaznak, mint például az összetevők, az ajánlott használat és adagolás, az alapvető információk, a tételszám és a minőségmegőrzési idő.

A jogi normáknak való megfelelés

Termékeink megfelelnek az Európai Unió jogi előírásainak. Termékeinket és az egyes összetevőket nem teszteljük állatokon, és kegyetlenségtől mentesek. Gondosan ügyelünk az összetevők kiválasztására, és csak olyan összetevőkkel dolgozunk, amelyek az Európai Unióban biztonságosnak minősülnek. Ezeknek az összetevőknek a biztonságosságát kiterjedt tudományos vizsgálatok garantálják.

Megfelelünk a HACCP-szabványoknak - de mik is azok?

A HACCP a Hazard Analysis and Critical Control Points (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzési pontok) rövidítése. Ez az élelmiszer-biztonság szisztematikus megközelítése, amelynek célja az élelmiszer-előállítási folyamat során felmerülő potenciális veszélyek megelőzése, csökkentése vagy kiküszöbölése. Az élelmiszer-kategóriába tartoznak az étrend-kiegészítők is. A HACCP-szabványok keretet biztosítanak az élelmiszerbiztonsági veszélyek azonosításához, értékeléséhez és ellenőrzéséhez.

 

A HACCP-szabványok fő elvei a következők:

 

Kockázatelemzés elvégzése: azonosítsa és értékelje az élelmiszer-előállítási folyamat egyes szakaszaiban esetlegesen előforduló biológiai, kémiai és fizikai veszélyeket.

 

Kritikus ellenőrzési pontok meghatározása: a gyártási folyamat azon pontjainak azonosítása, ahol a veszélyek ellenőrizhetők vagy kiküszöbölhetők. Ezek olyan konkrét lépések, ahol ellenőrzési intézkedéseket alkalmaznak az azonosított veszélyek megelőzésére, csökkentésére vagy kiküszöbölésére.

 

Kritikus küszöbértékek meghatározása: mérhető kritériumokat határozunk meg, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy minden egyes azonosított CCP esetében biztosítható legyen az ellenőrzés. A kritikus határértékeket gyakran olyan konkrét értékekként határozzák meg, mint például az idő, a hőmérséklet, a pH-szint vagy az érzékszervi jellemzők.

 

Felügyeleti eljárások létrehozása: a központi szerződő felek ellenőrzésének biztosítása érdekében eljárásokat vezetünk be a központi szerződő felek felügyeletére. Ez magában foglalja a kritikus határértékek rendszeres mérését vagy megfigyelését és az eredmények dokumentálását.

 

A korrekciós intézkedések meghatározása: dolgozzon ki eljárásokat a korrekciós intézkedések megtételére, ha a monitoring azt jelzi, hogy a CCP nincs ellenőrzés alatt. Ezen intézkedések célja annak megakadályozása, hogy a nem biztonságos élelmiszer eljusson a fogyasztókhoz.

 

Ellenőrzési eljárások létrehozása: eljárásokat hozunk létre annak ellenőrzésére, hogy a HACCP-rendszer hatékonyan működik-e. Ez magában foglalhatja a nyilvántartások felülvizsgálatát, az auditok elvégzését és a minták vizsgálatát.

 

Dokumentáció és nyilvántartás: nyilvántartást vezetünk a HACCP-rendszerről, beleértve a kockázatelemzéseket, a CCP-ket, a kritikus határértékeket, a felügyeleti eredményeket, a korrekciós intézkedéseket és az ellenőrzési tevékenységeket. A nevű elemzési tanúsítványt is vezetünk minden egyes összetevőre vonatkozóan, amelyet a termékeink előállítása során használunk. Ez a tanúsítvány biztosítja az összetevő hitelességét és az összes szükséges információt az eredetről és a minőségről.

 

A HACCP-szabványok széles körben elfogadottnak számítanak az élelmiszeriparban, és a biztonságos élelmiszerek előállításának biztosítására alkalmazzák őket. A szabványok az élelmiszer-biztonság proaktív és megelőző megközelítését biztosítják, és a veszélyek azonosítására és ellenőrzésére összpontosítanak az élelmiszer-előállítási folyamat során.

 

Átlátható kommunikáció

Az átlátható kommunikáció rendkívül fontos vállalatunk számára. Tájékoztatjuk vásárlóinkat a termékeinkben található egyes összetevőkről. Bizonyított tanulmányokkal dolgozunk. Az egyes termékek és összetevők minden tényét vagy előnyét tudományos kutatás támasztja alá.

Hiszünk abban, hogy az átlátható kommunikáció az alapja az ügyfél és a vállalat közötti bizalom kiépítésének. Az információ a döntéshozatal kulcsa. Célunk, hogy megbízható, tesztelt termékekkel javítsuk ügyfeleink életminőségét.

Több platformon kommunikálunk ügyfeleinkkel. Hiszünk abban, hogy mélyreható információkkal értéket nyújtunk követőinknek vagy ügyfeleinknek.

 

A folyamatosan fejlődő e-kereskedelmi környezetben a minőségellenőrzés továbbra is a siker kritikus pillére a kozmetikai és étrend-kiegészítő iparban. Hatékony minőségellenőrzési intézkedések bevezetésével biztosítjuk termékeink biztonságát, hatékonyságát és a jogszabályi előírásoknak való megfelelését. A minőségellenőrzés minden egyes lépése - az alapos beszerzéstől és a szigorú teszteléstől kezdve a vásárlókkal való átlátható kommunikációig - hozzájárul a bizalom kiépítéséhez és a kivételes termékek biztosításához. Ebben a dinamikus iparágban a minőségellenőrzés iránti erős elkötelezettség fenntartása nemcsak szükségszerűség, hanem a hosszú távú siker és az ügyfelek elégedettsége felé vezető út is.

Források:

Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) | FDA

Food supplements | EFSA (europa.eu)

SILICON AND BONE HEALTH - PMC (nih.gov)

összesen 1 termék