Kurkumin + gyömbér - 145 kapszula

 05-vegan-capsule-nz  04-premium-quality-nz  03-natural-nz  06-best-price-nz  

 

Rövid leírás: A kurkumin a gyömbérrel hatékony kombináció a szervezetben lévő gyulladások csökkentésére, magas antioxidáns tartalmának köszönhetően az immunitás fokozására és az anyagcsere javítására.

Kiszerelés: 145 kapszula, kapszulánként 300 mg gyömbérrel és 200 mg kurkuminnal.

Tömeg: 87 g

Ajánlott adagolás: napi 2 kapszula bő vízzel bevéve.

Megjegyzés: Nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ez a termék nem alkalmas terhes és szoptató nők számára. Szobahőmérsékleten, kisgyermekek elől elzárva tárolandó.

Várható kézbesítés:
5.12.2023
Raktáron (>5 db)
8 450 Ft –49 % 4 260 Ft
kurkumin gyomber naturalzen
8 450 Ft –49 %

Kurkumin + gyömbér

A kurkuma, különösen fűszerként gyakran használt összetevő a konyhában, és valószínűleg jól ismeri.

De vajon ismeri a kurkuma aktív összetevőjét, a kurkumint is? A kurkumin évszázadok óta az indiai Ayurveda egyik kedvenc anyaga, és egyre népszerűbb anyag a nyugati orvoslásban is, főként a fájdalom és a gyulladás enyhítésére gyakorolt pozitív hatásai miatt.

A kurkumin fő előnyei

Gyulladáscsökkentő hatású

2016-ban készült egy tanulmány, amely a kurkumin hatását vizsgálta az osteoarthritis tüneteire. Már napi 800 mg kurkuminról bebizonyosodott, hogy ugyanolyan mértékben csökkenti az osteoarthritis okozta fájdalmat és gyulladást, mint a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az ibuprofen. Egy másik 2016-os tanulmány szerint a kurkumin segíthet megelőzni a reumatoid artritisz fájdalmas és kellemetlen tüneteit.

Egy 2017-es tanulmány szerint már napi 400-600 mg kurkumin is képes enyhíteni a gyulladásos tüneteket a szervezetben.

Erős antioxidánsként működik

Erős antioxidáns képességeinek köszönhetően pozitív hatással van a máj működésére. Tanulmányok szerint a kurkumin antioxidáns hatása olyan erősnek tűnik, hogy képes megakadályozni a toxinok okozta májkárosodást.

Pozitív hatással van az anyagcserére

A kurkumint a tudósok a metabolikus szindróma (MetS) tekintetében is vizsgálják. A MetS egy komplex szindróma, amely magában foglalja az inzulinrezisztenciát, a hiperglikémiát, a magas vérnyomást, az alacsony nagy sűrűségű lipoprotein-koleszterinszintet (HDL-C), az emelkedett alacsony sűrűségű lipoprotein-koleszterinszintet (LDL-C), az emelkedett trigliceridszintet és az elhízást.

A vizsgálatban a résztvevők egy része 8 héten keresztül 1000 mg kurkumint és 10 mg piperint fogyasztott, míg a másik részük placebo tablettát kapott. A kurkuminról kimutatták, hogy az inzulinérzékenység javításával, az adipogenezis elfojtásával, valamint az emelkedett vérnyomás, a gyulladás és az oxidatív stressz csökkentésével enyhíti a MetS számos aspektusát. Emellett bizonyíték van arra, hogy a kurkuminoidok módosítják a gének kifejeződését és a lipoprotein anyagcserében részt vevő enzimek aktivitását, ami a plazma triglicerid- és koleszterinszintjének csökkenéséhez vezet.

Csökkentheti a rák kockázatát

A tudósok már évek óta tanulmányozzák a kurkumin rákos sejtekre gyakorolt hatását. A vizsgálatok száma egyre nő, de vannak bizonyítékok arra, hogy a kurkumin védőhatással bír a hasnyálmirigyrák, a prosztatarák és a myeloma multiplex ellen.

A tudósok megállapították, hogy a kurkumin citotoxikus a különböző daganatos sejtekre. A kurkumin hatása a sejttípustól, a kurkumin koncentrációjától és a kezelés hosszától függ. A fő mechanizmus, amellyel a kurkumin citotoxicitást idéz elő, az apoptózis indukciója. A kurkumin a daganatos folyamat több lépcsőfokát megcélozva gátolhatja a rák kialakulását és progresszióját is. A tumorsejtek blokkolójaként működik.

Gyömbér

A gyömbér évszázadok óta bevált alapanyag a legtöbb háztartásban. Fűszerként való felhasználásán kívül hányinger, gyomorfájás és egyéb egészségügyi problémák esetén is alkalmazzák.

Pozitív hatással van az anyagcserére

Egy 2018-as tanulmány szerint vizsgálták a gyömbér hatását a bélrendszerben az emésztés során képződő gázokra. Ez a kutatás alátámasztja, hogy a gyömbérben található enzimek segíthetnek lebontani ezeket a gázokat, enyhítve ezzel a kellemetlen érzést.

Emellett a kutatások azt mutatják, hogy a gyömbér segíthet az emésztőrendszer mozgásának fokozásában. A gyömbér emellett jótékony hatással van a hasnyálmirigy-lipáz nevű enzimre is, amely segíti az emésztést a vékonybélben.

Segít az immunrendszer erősítésében

Egy 2017-ben végzett átfogó vizsgálat szerint a gyömbér napi fogyasztása erősítheti az immunrendszert. Ez védelmet nyújthat a krónikus betegségekkel szemben, és elősegítheti más betegségek, például a megfázás vagy az influenza utáni felépülést.

Segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében

Egy 2017-es, 4628 ember bevonásával készült tanulmány szerint a gyömbér napi fogyasztása védelmet nyújthat többek között a szívkoszorúér-betegség, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a hiperlipidémia, az agyi érrendszeri betegségek és a zsírmájbetegség ellen. A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a gyömbér megelőzésre alkalmas lehet.

Csökkentheti az oxidatív stresszt a szervezetben

A gyömbér kiváló antioxidáns-forrás. E tulajdonsága miatt csökkentheti az oxidatív stresszt a szervezetben. Az oxidatív stressz, ahogy fentebb említettük, idővel számos egészségügyi problémát okozhat. Ezeknek az egészségügyi problémáknak a kockázata a gyömbér segítségével kiküszöbölhető. Ezt a tényt több mint 100 tanulmány áttekintése is megerősítette.

A gyömbér általában biztonságos, ajánlott napi bevitele legfeljebb 4 g. Az ajánlott adag 250 mg és 1000 mg között van naponta.

Összetevők: gyömbér, kurkumin, hidroxipropil-metilcellulóz (kapszulahéj).

Kiszerelés: 145 kapszula, kapszulánként 300 mg gyömbérrel és 200 mg kurkuminnal.

Tömeg: 87 g

Ajánlott adagolás: napi 2 kapszula bő vízzel bevéve.

Megjegyzés: Nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ez a termék nem alkalmas terhes és szoptató nők számára. Szobahőmérsékleten, kisgyermekek elől elzárva tárolandó.

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándékot a kosárban, a megrendelés véglegesítésénél tudja kiválasztani.