Kód: 246

Legendary mix

2 800 Ft
Raktáron

Aromaterápia: egy egyszerű és rendkívül hatásos módja többféle betegség gyógyításának természetes illóolajok segítségével, melyeket a test különböző pontjára kell felkenni.

Kiszerelés: 10 ml

Kategória: Energia

Legendary mix

Különleges receptúrájú természetes olaj

Kínálatunkban szerepel ez a különleges természetes olaj, melynek történelme nagy hatással volt ránk. Az eredeti recept a 15. századból származik, amikor a legenda szerint négy kereskedő összefogott és gyógynövényekből akartak egy erős, antibakteriális és gyulladásgátló hatású anyagot létrehozni. Ebben az időszakban pestisjárvány pusztított, így elsősorban a pestis gyógyításánál szerették volna használni az új gyógyszert. Igyekezték elkerülni a megfertőződést, így bekenték magukat ezzel a „képzeletbeli“ keverékkel, mely tartalmazott körömvirágot, citromot, fahéjat, eukaliptuszt és rozmaringot. Sikeresen elkerülték a fertőzést, híres rablók lettek és a különleges recept is hírnévhez segítette őket. A király elfogatóparancsot adott ki, ezután börtönbe kerültek, az enyhébb büntetés érdekében elárulták a keverék titkos összetételét. A sors nem volt kegyes hozzájuk, viszont a történelembe úgy vonult be ez a gyógynövény-kombináció, mint az egyik leghatásosabb fertőtlenítő hatású készítmény.

Ez a 100%-ban természetes híres olajkeverék 5 természetes, magas hatóanyagtartalmú terapeutikus olajból készül, melyek erős fertőtlenítő és antibakteriális hatással rendelkeznek.

Természetes szegfűszegolaj (Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Madagaszkár): a szegfűszeg virágának rügyéből kerül kivonásra. A szegfűszegolaj fő aktív hatóanyaga az eugenol, melynek antibakteriális és érzéstelenítő hatása van. Használják a reuma kezelésére és a felsőlégúti betegségek gyógyítására. Karakteres illata és összetétele miatt természetes rovarriasztóként is funkcionál.

Természetes fahéjolaj (Cinnamonum Zeylanicum Oil, Srí Lanka):  a ceyloni fahéj kérgéből kinyert olaj. Erős baktériumölő, hevítő, gyulladásgátló és fertőtlenítő hatása van. Használják az aromaterápiában a különböző masszázsokban, melyek a reumás betegségeket hivatottak kezelni. Továbbá serkenti a vérkeringést és tisztítja a levegőt. Az antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt segít a felsőlégúti betegségek kezelésében, valamint megfázás és nátha esetén is.

Természetes eukaliptuszolaj (Eucalyptus Globulus Oil, Ausztrália): az eukaliptuszfák leveléből kisajtolt olaj. Antibakteriális és vírusölő hatású. A felsőlégúti betegségek, a nátha, a köhögés, az arcüreggyulladás és a reumatikus fájdalmak kezelésére használják.  Köptető hatású, valamint gyulladásgátló és fertőtlenítő is egyben, ezért gyakran használják inhaláláshoz és a levegő kitisztítására párologtató segítségével.

Természetes citromolaj (Citrus Limonum Oil, Olaszország): a citrom héjából nyerik ki. Antibakteriális és vírusölő hatású. Bőrgyulladások, égési sérülések és akné kezelésénél használják. A testre frissítő és serkentő hatása van.

Természetes rozmaringolaj (Rosmarinus Officinalis Oil, Franciaország): rozmaringbokorból lehet kinyerni. Baktérium- és vírusölő, valamint a korpa kialakulását is meggátolja. Stimulálja a fejbőr vérkeringését és csökkenti a hajhullás mértékét. A testre frissítő és serkentő hatással van és pozitívan hat a koncentrációra is.

Alkalmazás előtt: ajánlott allergiatesztet végezni: egy olajjal benedvesített vattapamacsot helyezzen a füle mögé vagy a könyökhajlatába és ellenőrizze a bőr reakcióját. Amennyiben 12 órán belül nem jelentkezik pirosság, viszketés vagy kiütések, akkor biztonsággal használhatja az olajat.

Alkalmazás után: kerülje a közvetlen UV sugárzást.

Az olaj helyes és ajánlott felhasználása:

Aromaterápia: egy egyszerű és rendkívül hatásos módja többféle betegség gyógyításának természetes illóolajok segítségével, melyeket a test különböző pontjára kell felkenni. Több módja is van az aromaterápia alkalmzásának:

  • Aromatizálás: elég pár csepp illólajat adni egy edény forró vízbe, párologtatóba vagy speciális aromaterápiás szerkezetbe. Ez a módszer nátha, megfízís, köhögés és légzési nehézségek esetén ajánlott. Saját tapasztalatunk alapján ajánljuk az ágy közelében elhelyezni az edényt, mely tartalmazza a forró vizet és az illóolajat, hogy az egész éjszaka folyamán ki tudja fejteni pozitív hatását.
  • Inhalálás: az egyik legáltalánosabb aromaterápiás módszer. Az alsó- és felsőléguti betegségek, tüdőbántalmak, nehéz légzés, hangszálak megbetegedése, valamint krónikus garat- és gégegyulladás esetén ajánljuk használatát.

Hogy lélegezzük be helyesen az illóolajat?

Csepegtessen 5-10 csepp illóolajat egy forró vízzel teli tálba. Ezután fejére helyezzen egy törölközőt, hajoljon a tál fölé és a kiáramló párát néhány percig lélegezze be. Pihenjen pár percet, majd ismételje meg a folyamatot.

  • Fertőtlenítő, antibakteriális és vírusölő spray: amennyiben DIY módszerrel szeretnénk fertőtlenítő hatású spray-t készíteni, fontos pontosan kiszámolni, hogy mennyi vízre van szükség az alkohol higításához, hogy a megfelelő koncentrációjú (60 – 80 %) etanolt kapjuk végeredményként. Víz helyett lehet virágvizet is használni (Pl., Neroli, levendulavíz, szalmagyopárvíz, stb.). A kész 50 ml-es spray 8-12 csepp illólajat kell, hogy tartalmazzon.
  • Aromaterápiás fürdő: ha az illóolajat a fürdővizünkhöz adjuk, az rögtön reagál az egész bőrfelületünkkel és ezzel egyidejűleg a légzéssel bejut a légutakba és az egész testbe. Ajánlatunk: olajos oldatot (5 csepp illóolaj és 10-15 csepp orrspray) adjon hozzá a kb. 36 °C-os fürdővizéhez és alaposan keverje el. Fürödjön a vízben 10-15 percet. (Figyelmeztetés: nem lenne szabad habzó termékeket használni ebben az esetben, mert a kémiai összetevők nem kívánatos módon reagálhatnak az illólajokkal!)
  • Lábfürdő: adjon 5-7 csepp illóolajat egy nagyobb tál forró vízhez és fájó lábait áztassa ebben a vízben nagyjából 15 percig.
  • Aromaterápiás masszázs: adjon 3-5 csepp illóolajat természetes hordozóolajhoz és masszírozzon ezzel az illatos keverékkel. Masszázs közben az olajak könnyen felszívódnak a bőrön keresztül, bekerülnek a véráramba és így eljutnak minden belső szervbe is. Serkenti a vérkeringést, mely az egész test és bőr vérellátását javítja. Még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy higítatlan olajat ne alkalmazzanak közvetlenül a bőrfelszínen.
  • Szauna: a legoptimálisabb 2 ml illólajat felengedni 6 ml tiszta alkoholban, majd pedig 150 ml vízben. Ez az egyveleget egy alapos felrázás után öntse rá egyenletesen a kövekre. Egy másik módszer a szaunában való használatra, amikor az olajat jéggolyón alkalmazzik, melyeket a vízzel lehűtött forró kövekre helyezünk. Ne használjon a szaunában semmilyen higítatlan olajat, mivel gyúlékonyak. A szauna aromaterápiával kombinálva serkenti a vérkeringést a perifériás erekben, nyugtató hatású, csökkenti a reuma okozta fájdalmakat és az izomfájdalmakat, segít az alvásban és csökkenti a fáradtságérzetet.

Kiszerelés: 10 ml

Fontos figyelmeztetés: ne használjon higítatlan olajat közvetlenül a bőrfelszínen. A LEGENDARY MIX keverék egy erős antiszeptikus olajakból álló keverék, ezért minden kezelés előtt szükséges higítani, például alkohollal vagy olajjal, 1: 5 arányban.

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén GABA-t kap tőlünk ajándékba.

Az ajándék Gaba hiánya esetén fenntartjuk a jogot, hogy egy másik terméket küldjünk ajándékba.