Spirulina és Chlorella

 05-vegan-capsule-nz  04-premium-quality-nz  03-natural-nz  02-gmo-free-nz  

 

Rövid leírás: két szuperélelmiszer kombinációja, amelyek kiváló tápanyagprofilokkal és egészségügyi jótékony hatásokkal rendelkeznek.

Csomagolás: 60 vegán kapszula/42 g 

Figyelem: Ez a termék nem alkalmas 3 év alatti gyermekek számára. Száraz helyen tárolja.

Raktáron (>5 db)
3 750 Ft

Spirulina és Chlorella

Sok ügyfelünk gyakran kérdezi tőlünk, hogy melyik a jobb - a Spirulina vagy a Chlorella? Mindkét algaforma nagy népszerűségnek örvend a táplálékkiegészítők világában. Emellett mindkettő úgynevezett szuperélelmiszer, mivel kiváló tápanyagprofillal és potenciális egészségügyi előnyökkel rendelkezik - például csökkentik a szívbetegségek kockázati tényezőit (a vérzsír összetételét, a vérnyomást és a koleszterinszintet befolyásolják), és javítják a vércukorszint szabályozását. Úgy döntöttünk, hogy felveszünk a portfóliónkba egy olyan táplálkozási terméket, amely mindkét alga kombinációja. Mi a különbség a kettő között?

- Mindkettő jó nukleinsavforrás, de a Chlorella grammonként majdnem kétszer annyit tartalmaz, mint a Spirulina.

- A Chlorella kemény és emészthetetlen falú, ezért fogyasztás előtt további mechanikai feldolgozást igényel. Ez a folyamat a Chlorella végső árában is tükröződik, amely drágább, mint a Spirulina.

- A spirulina emészthető falú.

- A Spirulina és a Chlorella tápanyagtartalomban is különbözik - a Spirulinában több esszenciális aminosav, vas, fehérje, B-, C-, D- és E-vitamin van.

- A Chlorella nem tartalmaz annyi vasat, fehérjét és gamma-linolénsavat, mint a Spirulina.

- A Chlorella majdnem kétszer annyi klorofillt tartalmaz, mint a Spirulina.

A Spirulina egy kékeszöld, többsejtű, mag nélküli cianobaktérium, a Chlorella pedig egy zöld, egysejtű, maggal rendelkező alga. A Spirulina akár 100-szor nagyobb is lehet, mint a chlorella. A Chlorella gömb alakú, a Spirulina pedig spirál alakú.

Számos nyilvánosan elérhető laboratóriumi vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy mind a Spirulina, mind a Chlorella nagyon pozitív eredményeket hozhat a vércukorszint szabályozásában, és különösen a Spirulina segíthet az inzulinérzékenység növelésében (az inzulinérzékenység az a mérték, ahogyan a szervezet a vércukrot energiaként használja fel). Ezek a hatások különösen előnyösek lehetnek a cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában szenvedő betegek számára.

A Spirulina hosszú múltra tekint vissza - már az aztékok is táplálékforrásként használták. Magas fehérjetartalma miatt (a Spirulina akár 10%-kal több fehérjét tartalmazhat, mint a Chlorella), például a NASA is használta űrhajósai táplálékkiegészítőjeként. Vasban, folsavban és béta-karotinban is gazdag, a Spirulinában található fehérje pedig nagyon jól felszívódik a szervezetben.

A Chlorella magasabb zsír- és kalóriatartalmú, valamint omega-3 zsírsavakat (a Spirulinában magasabb az omega-6 zsírsavtartalom), A-vitamint, riboflavint, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Mindkét alga különösen gazdag telített zsírokban, különösen a fent említett omega-3 zsírsavakban és omega-6 zsírsavakban. Ezek olyan alapvető, többszörösen telítetlen zsírok, amelyek fontosak a megfelelő sejtnövekedéshez és az agyműködéshez. A szervezet számára azért is nélkülözhetetlenek, mert a szervezet nem tudja előállítani őket, ezért a táplálkozásból kell őket beszereznie. Ha elegendő mennyiséget kapunk belőlük, a szervezetben csökken a gyulladás, javul a csontok egészsége, valamint csökken a szívbetegségek és bizonyos rákos megbetegedések kockázata.

A Chlorella nagyon magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik (ezek olyan vegyületek, amelyek a szabad gyökökhöz kötődve megakadályozzák a sejtek és szövetek károsodását). 

Bio algákból álló vegán kapszulákban kínálunk egy csomagot, amely helyettesíti a klasszikus napi nagyszámú tabletta szedését (alapértelmezés szerint 10 vagy több tablettát veszünk be mind a Spirulina, mind a Chlorella esetében).

Ajánlott adagolás: naponta kétszer 2 kapszula bő vízzel

Összetevők: bio Spirulina (Arthrospira platensis) - egész alga, bio Chlorella (Chlorella vulgaris) - egész alga, kapszulahéj HPMC (hidroxipropil-metil-cellulóz) A HPMC kapszula tisztán növényi eredetű, így vegetáriánusok és vegánok számára is alkalmas. Alapjuk a hidroxipropil-metil-cellulóz (innen a HPMC rövidítés). Kizárólag tiszta kapszulákat használunk, így azok színezékmentesek. Amellett, hogy tisztán természetesek, nagyrészt glutén-, keményítő- és egyéb tartósítószermentesek, amit különösen az allergiások, a cöliákiások és a tartósítószerekre érzékenyek értékelnek.

A napi adag a következőket tartalmazza: 1200 mg organikus Spirulina és 1120 mg organikus Chlorella Ezen kívül például a következő tápanyagokat tartalmazza:

- B12-vitamin (3,15 µg, 126 % TR) - hozzájárul a normál szellemi működéshez, a normál idegrendszeri működéshez és a normál vörösvértestképződéshez

- Folsav - folsav (34,5 µg, 17,25 % TR) - hozzájárul a csíraszövetek növekedéséhez a terhesség alatt és a normál vörösvértestképződéshez

- Jód (42 µg, 28 % TR) - hozzájárul a normál pajzsmirigyműködéshez, a normál energia-anyagcseréhez és a bőr normál állapotának fenntartásához

- B6-vitamin (276 µg, az TR 19,7 %-a) - hozzájárul a normál idegrendszeri működéshez, a normál szellemi aktivitáshoz és a normál homocisztein anyagcseréhez (TR - Táplálkozási referenciaérték)

 

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándék AvenaPLex szérum hiánya esetén fenntartjuk a jogot, hogy egy másik terméket küldjünk ajándékba. 

 Tipp: 27.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes ajándékcsomagot kap!