MSM szérum

Az MSM elősegíti a természetes kollagén termelődését, növeli a bőr rugalmasságát és puhítja azt. Segít megőrizni a bőr egészségét, megvédve azt a korai öregedéstől és károsodástól.

Ajánlott használat: Vigyen fel néhány csepp szérumot a megtisztított és tonizált bőrre, majd masszírozza be a bőrbe - az arc, a nyak és a dekoltázs területére. Miután felszívódott, vigye fel kedvenc arckrémjét. 

Csomagolás: 30 ml 

Raktáron (> 5 db)
3 900 Ft –62 % 1 500 Ft
Msm visual 19.01
Újdonság
3 900 Ft –62 %

MSM szérum  

  

  

Valószínűleg már tudja, mi az MSM. Az MSM (vagy metil-szulfonil-metán vagy dimetil-szulfon) egy szerves kénvegyület természetes formája, amely minden élő szervezetben megtalálható. Ez a kén legtisztább és legjobban biológiailag hasznosítható formája, az egyik alapvető ásványi anyag, amely kulcsfontosságú az élethez és a sejtek regenerációjához. Az MSM-et hagyományosan étrend-kiegészítőként használják az egészséges ízületek és porcok támogatására a maximális rugalmasság és mobilitás érdekében. Az MSM molekula könnyen behatol a bőrbe, amelyet gyakran használnak kozmetikai termékekben, és helyi alkalmazása jelentős előnyöket biztosít a bőr számára. Növeli a bőr sejtfalának áteresztőképességét, így a tápanyagok könnyebben jutnak be, a salakanyagok pedig könnyebben távoznak. Az új bőrsejtek egészségesebbek, és ismét egészséges sejteket szaporítanak, javítva a bőr állapotát, és jelentősen csökkentve a finom vonalak és ráncok megjelenését.  

  

Az MSM elősegíti a természetes kollagén termelődését, növeli a bőr rugalmasságát és puhítja azt. Emellett csökkenti az androgén hormonok szintjét, és segít a szennyeződések kiürítésében a sejtekből (így csökkenti a mitesszerek, ciszták és miliák kialakulását). Egyes esetekben még a pattanásos hegek eltüntetésében is segít a fent említett kollagénszintézis elősegítésével. Az MSM rendkívül hatékony más állapotok, például az ekcéma és a pikkelysömör, valamint az érzékeny és problémás bőr kezelésében is. Kiválóan nyugtatja és csökkenti a bőrpírt (ez a rosaceában szenvedők számára előnyös).  Javítja a bőr állapotát, gyulladáscsökkentő, enyhíti a viszketést, hidratálja a száraz bőrt és javítja a felületes vágások és égési sérülések sebgyógyulását. Segít megőrizni a bőr egészségét, és megvédi azt a korai öregedéstől és károsodástól.   

  

A kollagén a fő szerkezeti fehérje, amely valójában "összetartja" a bőrt, az I. és III. típusú rostok alkotják a "hálót", amely nagyrészt felelős a bőr mechanikai tulajdonságaiért. Mivel a bőr I. és III. típusú kollagéntermelése csökken (körülbelül 35 éves kortól), az MSM nagyban hozzájárulhat a bőr állapotának javításához:  

  • védelmet nyújt a kollagénnek a kollagénbontó enzimekkel szemben  
  • klinikailag bizonyítottan csökkenti a finom vonalakat és ráncokat a kollagén- és elasztintermelés fokozásával  
  • növeli a szervezet természetes glutation termelését, amely egy kulcsfontosságú sejtantioxidáns, az immunrendszer erősítése, valamint a pigmentáció és a sejtkárosodás csökkentése érdekében  
  • gyulladáscsökkentő hatású, mivel csökkenti a citokinek termelését   
  • biztosítja az új sejtek képződéséhez és a sérült sejtek javításához szükséges anyagokat 
  • nagy hatással van a bőr sejtmembránjainak rugalmasságának és áteresztőképességének fenntartására, elősegíti a tápanyagok és a salakanyagok hatékony cseréjét a bőr tisztán tartása érdekében 
  • az MSM nemcsak a szervezet, hanem a bőr méregtelenítéséhez is szükséges - az aminosavláncokat általában rugalmas kénhidak kötik össze  

  

Ajánlott felhasználás: Vigyen fel néhány csepp szérumot a megtisztított és tonizált bőrre, majd masszírozza be a bőrbe - az arc, a nyak és a dekoltázs területére. Miután felszívódott, vigye fel kedvenc arckrémjét.   

Csomagolás: 30 ml   

Összetevők: Aqua, dimetil-szulfon (MSM), pentylenglikol, glicerin, nátrium-levulinát, nátrium-anizát, poligliceril-4-kaprát, Sphingomonas ferment kivonat, Melaleuca alternifolia levélolaj, limonén, citromsav 

  

Az összetevőkről magyarázatot adunk (ügyfeleink kérése alapján):  

  

A pentylenglikol természetes vagy szintetikus eredetű anyag. A minősített natúrkozmetikumokban csak természetes eredetű (MSM szérumunkban is) használható. A glikolok általában szagtalan anyagok. A természetes és biotermékekben való felhasználásra elfogadott (pl. az Ecocert által tanúsított) termékeket a "természetes származékok" kategóriájába sorolják, mivel nem közvetlenül növényekből nyerik ki őket, hanem növényi glicerin és nátrium-hidroxid reakciójával nyerik (ez az az anyag, amelyet például növényi olajokból szappan készítéséhez használnak). A természetes pentylenglikolt megújuló növényi forrásokból állítják elő, amelyek az élelmiszertermelés melléktermékeként keletkeznek, például kukoricakeményítőből vagy a cukornád száraz rostjaiból, amelyek a kivonás után visszamaradnak. A pentylenglikolt a kozmetikumokban leggyakrabban más hatóanyagok (esetünkben az MSM) oldószereként használják, és hidratáló hatással van magára a bőrre.  

  

A nátrium-levulitán (a természetes levulinsav sója) olyan adalékanyag, amely javítja a száraz vagy sérült bőr megjelenését, csökkenti a bőr úgynevezett hámlását és helyreállítja a bőr rugalmasságát. Egyfajta bőrkondicionálónak is nevezik, mivel javítja vagy fenntartja a bőr állapotát. Antimikrobiális tartósítószer is - elpusztítja, megakadályozza vagy korlátozza a mikroorganizmusok növekedését vagy szaporodását. A levulinsav (levulinsav) nátriumsója, amely gyakran kukoricából származik. Emellett fenntartja a bőr természetes pH-értékét.  

  

A nátrium-anizát az édesköményből vagy bazsalikomból nyert anizinsav nátriumsója. Az anizát neve annak köszönhető, hogy enyhe ánizs illata van, de nem feltétlenül az ánizsból származik. Számos előnye van - ellensúlyozza a mikrobák szaporodását, megakadályozza a baktériumok elszaporodását, ezért népszerű és gyakori összetevője a natúrkozmetikumoknak. Illatanyagként és tartósítószerként is használják. Másik előnye a kozmetikumokban, hogy fenntartja a bőr kiegyensúlyozott pH-értékét, és megnyugtatja az irritációra hajlamos bőrt. Különösen alkalmas pattanásos tünetek esetén, mélyen tisztítja a bőrt, és segít a hajnak (az édeskömény gazdag A- és C-vitaminokban, amelyek jótékonyan hatnak a fejbőrre). Az ánizs sav is képes csökkenteni a narancsbőrt. Összehúzó hatása miatt gyakran használják öregedésgátló termékekben. A kozmetikai laboratóriumokban végzett korábbi kutatások kimutatták, hogy a szervezet számára nem irritáló és biztonságos anyag, ezért használják a natúrkozmetikumokban. Nem okozza a méreganyagok felhalmozódását a szervezetben (éppen ellenkezőleg, kiöblíti azokat a szervezetből), és semmilyen módon nem károsítja a bőrt.  

  

A poliglicerin-4-kaprát a kaprinsav és a poliglicerin-4 vegyülete. Ez egy felületaktív anyag, amely sárga színű, viszkózus folyadék formájában van jelen. Ez az anyag általában emulgeálószerként és oldószerként működik - csökkenti a felületi feszültséget, és lehetővé teszi az egyébként nem keverhető anyagok (pl. olaj és víz) keveredését. Lágyítószerként is működik. Tisztítja és hidratáltan tartja a bőrt. Nem irritálja a bőrt, és nincsenek ismert mellékhatásai.  

  

A Sphingomonas hydrophobicum kivonat valójában a Sphingomonas hydrophobicum erjesztésével nyert baktériumkivonat, amely olyan hatóanyagok gazdag keverékét tartalmazza, amelyek bizonyítottan jelentősen lassítják az emberi bőrsejtek öregedését. A természetben előforduló baktériumok nagyszámú gyűjteményének szűrése (új, természetes eredetű hatóanyagok keresése) kimutatta, hogy ez a faj értékes öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A Sphingomonas baktériumok szigorúan aerob baktériumok, amelyek az egész Földön, vízi és szárazföldi élőhelyeken egyaránt megtalálhatók. Oligotrófok - alacsony tápanyagszint mellett is képesek élni, és ezért könnyen alkalmazkodnak mindenféle ember alkotta környezethez. Közismert, hogy nosztoxantint termelnek, egy erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező karotinoidot, amely elősegíti a környezeti stresszel szembeni toleranciát és korlátozza a bőr öregedésének negatív hatásait.  

  

A Melaleuca Alternifolia levélolaj (ausztrál teafa, más néven teafaolaj) egy színtelen vagy világossárga színű illóolaj. Magas tartósító és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.  

  

A limonén az illóolaj természetes összetevője. Az összetevők listáján fel kell tüntetni ezt az összetevőt, mivel az érzékenyebb személyeknél allergizáló hatású lehet. A növényekben természetesen előforduló anyag. Gyakran használják a természetes és organikus kozmetikumok összetételében, általában a termék INCI (összetevők) sorának végén található.  

  

A citromsav természetes módon a gyümölcslevekben fordul elő. A kozmetikumokban kristályos formában használják. Magas savassága miatt a termékek és a bőr pH-értékének beállítására használják. Hozzáadják az öregedésgátló termékekhez, ahol elősegíti a bőr felső részének hámlását és megújulását. Tisztítja és feszesíti a bőrt, valamint küzd a pigmentfoltok ellen (világosító hatása van). Antibakteriális és gombaölő hatású.   

  

Figyelem: Szárazon, lehetőleg sötét és hűvös helyen, kisgyermekek elől elzárva tárolandó.  

  

  

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándék AvenaPLex szérum hiánya esetén fenntartjuk a jogot, hogy egy másik terméket küldjünk ajándékba. 

Tipp: 27.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes ajándékcsomagot kap!

  

  

  

  

  

  

 

 

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés