Cink-glükonát

Rövid leírás: Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, az egészséges csontok, körmök, bőr fenntartásához.

Csomagolás: 100 tabletta 

 

 

Raktáron (>5 db)
3 850 Ft

Cink-glükonát   

 

a mikroelemek közé tartozik (a szervezetünkben csak parányi mennyiségben megtalálható összetevők, de a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek). 

A cink fontos nyomelem, amely részt vesz a makrotápanyagok, szénhidrátok, fehérjék, zsírsavak és az A-vitamin anyagcseréjében.  A vas után ez a második leggyakoribb nyomelem az emberi szervezetben. Szinte minden szervben jelen van, a legnagyobb koncentrációban az inzulin hormonban (az inzulin molekula magját alkotja). A szem szöveteiben is nagy koncentrációban található, és jelentős mértékben részt vesz a fotokémiai reakcióknak az idegrendszerbe történő átvitelében (a jel, amit látunk). Bár a szervezetben grammokban található meg, milligrammokban fogyasztjuk, ezért szervezetünk számára teljesen nélkülözhetetlen, alapvető fontosságú ásványi anyag. 

A cink elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, mivel befolyásolja annak növekedését és fejleszti integritását. A nyomelemek általában véve óriási hatással vannak az immunrendszer kulcsfontosságú elemeire, például az enzimekre, a tímusz peptidekre és a citokinekre.

Hozzájárul az egészséges csontok, haj, köröm és bőr fenntartásához, valamint a megfelelő kognitív funkciókhoz. Segít továbbá fenntartani a vér normál tesztoszteronszintjét, a normál termékenységet és a reproduktív képességet. Részt vesz a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is.

A cink is jelentősen : 

- serkenti a szervezet természetes védekezőképességét, csökkentve a gyulladásos betegségek és vírusfertőzések kockázatát

- védi a szem egészségét

- támogatja a szív és az egész szív- és érrendszer egészségét

- csökkenti a makuladegeneráció kockázatát 

- jótékonyan hat bőrproblémákra (kiütések, fokozott faggyúáramlás) és segíti a bőr gyógyulását

- részt vesz a sejtosztódás folyamatában, a normál fehérjeszintézisben, a szénhidrát-anyagcserében és a megfelelő DNS-szintézisben

- támogatja a nemi szervek megfelelő fejlődését és működését

 

Ez a cink glükonsav formájában van, és vegetáriánusok számára is alkalmas.

 

Ajánlott adagolás: 1 tabletta 15 mg cinket tartalmaz glükonát formájában 

Összetevők: cink-glükonát, mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát (növényi forrás) és szilícium-dioxid

Megjegyzés: Ez a termék nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot. Szobahőmérsékleten, kisgyermekek elől elzárva tárolandó.

Ingyenes szállítás 14 500 Ft feletti megrendeléseknél

Korlátozott ideig érvényes ajánlat: 20 000 Ft feletti vásárlás esetén ajándékot kap tőlünk.

Az ajándék AvenaPLex szérum hiánya esetén fenntartjuk a jogot, hogy egy másik terméket küldjünk ajándékba. 

Tipp: 27.000 Ft feletti vásárlás esetén ingyenes ajándékcsomagot kap!

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés